Sezona:
Autorizēties

Jaunumi

Noslēdzies Eiropas čempionāts

2015-09-06
No 3-6.Septembrim Roanā, Itālijā norisinājās Eiropas čempionāts inline hokejā, kurā pirmo reizi LV vēsturē- piedalījās arī Latvijas sportisti. Piedalījās lai pārbaudītu savus spēkus, gūtu starptautisko spēļu pieredzi, apgūtu jaunas kompetences un nestu Latvijas vārdu pasaulē.

Inline hokejā Eiropas čempionāts nebija noticis jau vairākus gadus- šajā ziņā Eiropā sācies progress- inline hokejs attīstās un turpmāk plānots Eiropas čempionātus dažādās grupās rīkot katru gadu, kamēr sakārtojas pareiza spēļu un reitinga sistēma.

Eiropas komitejas vadība, kuras vadītājs ir Francijas pārstāvis Boris Darlets, pats ilggadējs Francijas inline hokeja augstākās līgas un izlases spēlētājs- spēris soli starptautiskās sadarbības attīstības virzienā, un pateicoties tam- Latvija varēja aizsūtīt savus sportistus- dalībai sacensībās.

Lai gan pacīnīties par medaļām protams ir katra sportista sapnis un izņēmums nav arī inline hokeja sportisti, tomēr fakti zināmi- inline hokejs Latvijā savā attīstībā ir bērnu autiņos. Šeit to spēlējam aptuveni 5 gadu garumā, kamēr tie paši pretinieki- Itālijā, Francijā- katrā sevi puslīdz palielā miestā ir skrituļslidošanas un inline hokeja laukums un vietējais čempionāts, dalība starptautiskajos turnīros jau stiepjas desmitgadēs.

Tuvāki mūsējiem bija Šveices un Čehijas izlases- kuru pamatspēlētāji ir ledus hokejisti, taču te arī lomu spēlē inline hokeja līdzšinējā sporta veida ilglaicība valstī, pieredze, kā arī finansiālie aspekti. Kopumā Latvijas izlašu startus jāvērtē par labiem, un šajās vecuma grupās- U-18 un Sieviešu izlasei- Latvijai tagad ir atskaites punkts Eiropas līmenī.

Sieviešu izlases spēļu rezultāti: 
Latvija / 8:0/
Itālija : Latvija /10:0/
Latvija : Francija / 0:8 /
Pusfināls – Francija: Latvija / 19:2 ( Alise Kindzule 1+0, Žanete Vasiļevska 1+0, Beāte Žagare 0+1)/
Spēlē par bronzu – Šveice : Latvija / 5:0/.

Bronza – Šveicei, sudrabs – Itālijai, Eiropas čempiones – Francijas izlase.

U-18 komandas starti Eiropā notika pirmo reizi. Tā ir vecuma grupa no 14-17 gadiem, kurai nenotiek Pasaules čempionāti, tāpēc lai sagatavotu tos lielajiem startiem un labāk pārstāvētu Eiropu- CERH ir izlēmis šīs sacensības rīkot katru gadu, bet šis bija pirmais gads.

U-18 izlases spēļu rezultāti :
Latvija – Šveice / 4:8 (Patriks Derups 4+0, Kristofers R.Veispāls 0+1, Henrijs M. Veispāls 0+1)/
Latvija – Itālija / 0:9/
Čehija : Latvija /9:1 (Patriks Derups 1+0, Kristofers R.Veispāls 0+1)/
Francija – Latvija / 11:0/.

Bronza – Čehijai, sudrabs – Itālijai, Eiropas čempioni – Francijas izlase.

Latvijas izlase turnīrā ieguva no organizatoriem-  balvu par sportisko garu ‘’special award for team, for the sport spirit they have shown in these days’’(speciāla balva komandai par sportisko garu ko rādīja šajās dienās).

Paldies organizatoriem kas spēja novērtēt mūsu komandu saliedētību- atbalstot vienam otru, iesaistot citas komandas fanošanā par mūsējo, kopējo komandas noskaņojumu un cīņassparu, kā arī pieklājību un smaidu. Atkal vairākas Eiropas valstis ir pilnīgi pārliecinātas ka Latvijā dzīvo jauki un sportiski cilvēki, viņi viennozīmīgi zina mūsu karoga krāsas.

Tāpat neviena no spēlēm - pretiniekiem nebija viegla. Varbūt meistarība un rezultāts citiem bija augstāks, tomēr Latvijas izlases cīnījās par katru laukuma centimetru un darīja ko varēja.

Tāpat kopējais PVN, ko ieguvusi mūsu izlase un visi iesaistītie cilvēki un Latvija kopumā- nav aprēķināms. Daudzi no sportistiem savukārt ir ieguvuši jaunus draugus un milzīgu pieredzi-  sevišķi mūsu jaunie sportisti, kuriem ir jauna motivācija trenēties, spēlēt un sasniegt kaut ko vairāk.

Spēļu protokoli : https://cerseuro2015.wordpress.com/fogli-partita-game-sheets/ ;
Spēļu atkārtojumus skaties : http://fihp.rollersports.tv/index.php?option=com_contushdvideoshare&view=category&catid=5&Itemid=129&lang=en

Oficiālā informācija sociālajos saitos :
• Facebook:
https://www.facebook.com/cerseuro2015
• Twitter:
https://twitter.com/EURoana2015
• Pasākuma blogs:
https://cerseuro2015.wordpress.com
 
v.3.0 © LIHF 2013 - 2016. Izgatavoja Rixtel Lab